"Към номинацията имам само една забележка, тя трябваше да бъде Слави Трифонов". Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Котел по повод номинацията на "Има такъв народ" за министър-председател.

По думите му хората на Слави Трифонов успели да извадят истината за служебното правителство. Борисов видя и коварство в поведението на президента Румен Радев. "В един момента се сгромоляса мита, че Радев може да е успешен чрез служебното правителство и започнаха да натискат Трифонов да направи кабинет", коментира Борисов и изтъкна, че Радев е разединил нацията и е накарал хората да се мразят.

"Радев видя, че се сгромоляса митът, че може да управлява и започнаха да натискат Трифонов бързо да вади правителство. Който и да беше извадил, той щеше да бъде тричан. Този не го познавам, но той няма как веднага да знае всичко", отбеляза още той и допълни: "То няма и значение. Значение има, че не е Слави Трифонов, за да поеме отговорност".

Борисов бе категоричен: "Да не забравяме, че вчера вътрешен министър каза, че пряко се е намесил в изборите. Но Рашков, ГЕРБ пак би в България". "Само се чудихте как да направите машинациите в чужбина, за да не бием и там. Но в България пак бихме. Но и това няма значение и да бяхме били, защото ето Мая Манолова с 5% се държи като победител и иска да диктува. С коварството на Трифонов, да извади друг човек, веднага му спретнаха протеста, който правеха и на нас. Най-гадните обиди му се струпаха веднага, а още не е станал премиер. На мен поне ми се случи на 12-ата година", отбеляза още той.

Борисов каза, че е готов да накара депутатите от ГЕРБ-СДС да напуснат зала при гласуването на правителство, за да се намали кворума. Според него при трети избори би било по-невъзможно да се състави кабинет.

Лидерът на ГЕРБ заяви, че единственият виновник за случващото се е Румен Радев.