Живко Коцев оттегля подадената си оставка като главен секретар на МВР.

Оказа се, че главният секретар на МВР Живко Коцев е подал молба за напускане под натиск както от страна на вътрешния министър, така и от страна на много високопоставени лица от прокуратурата. Това коментира на брифинг премиерът в оставка Николай Денков.

„Обадих се на Румен Радев. Оказа се, че и те са имали разговор с г-н Коцев и президентът е информиран за това, което ви казвам и аз. При това положение се разбрахме, че аз няма да придвижа процедурата по уволнението. Радев знае и е съгласен, че при тези обстоятелства това не е редно”, допълни премиерът в оставка, цитиран от Нова. 

"През последните седмици мислих сериозно дали да прекратя професионалния си път в системата на МВР. Направих равносметка на постигнатото, успехите и несгодите. Прецених, че съм вложил достатъчно сили и енергия в работата в услуга на обществото".

Така мотивира по-рано подалия оставка главен секретар на МВР Живко Коцев във връзка с решението си да напусне системата.

Живко Коцев пое поста през септември 2023 година на мястото на Петър Тодоров. До назначаването му се стигна след седмици на напрежение между държавния глава Румен Радев и правителството на акад. Николай Денков.

Очаквайте подробности!