След двучасова почивка депутатите се върнаха в пленарна зала, за да направят нов опит да изберат председател на Народното събрание. След петата процедура, на балотаж останаха Йордан Цонев (ДПС) и Кристиан Вигенин (БСП), но никой от двамата не получи нуждата подкрепа.

От името на мнозинството в Председателския съвет Вежди Рашидов е номиниран за председател на парламента. Това обяви Корнелия Нинова, която обясни, че е упълномощена от мнозинството да говори от парламентарната трибуна.

"Това не може да продължава, опитахме всичко, за три дни направихме десет гласувания, и то без резултат. Насилихме Конституцията с предложения за двама председатели, и всякакви екзотики. Няма изход от тази ситуация, трябва да проявим разум, призова лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Постигнахме необходимото мнозинство за издигане и подкрепа на председател на НС: предлагаме да се върнем на него, да номинираме кандидати, и номинирам най-възрастният депутат: Вежди Рашидов", аргументира се Нинова.

"Положението е нула на нула без дузпи“, обобщи по-рано днес ситуацията председателстващият заседанието Вежди Рашидов, който вчера  отказа да остане за постоянно на поста.

 По-рано по неофициална информация съществуваше и вариант за кандидатури от двете най-малки парламентарни групи - Демократична България и Български възход.

 

Отново! Депутатите не избраха председател, излязоха в почивка

 

Очаквайте подробности!

Пореден опит на депутатите да се разберат за председател на НС НА ЖИВО