Напрежението в некоалицията продължава. От ПП-ДБ очакват отговор от ГЕРБ дали предлагат редакция на меморандума. Това обяви Кирил Петков в кулоарите на парламента.

През миналата седмица вицепремиерът Мария Габриел заяви, че няма да сложи подписа си под така представения документ. Днес Петков отговори на контраофертата на Бойко Борисов министерствата да бъдат разделени поравно, както предлагат партньорите им за регулаторите. Сметките на ПП-ДБ показват, че реалната власт в държавата не е в тяхна полза. През днешния ден от ГЕРБ не коментираха темата.

Мария Габриел: Няма да подпиша т.нар. меморандум

„Реалното разпределение на властта в България сега, според нас -  въпреки министерствата, е над 95% за ГЕРБ и ДПС. И може би за част от президентските кадри е така. Ние може би сме под 5%. Така че, нека да си говорим за реалното управление и реалната власт. Ако говорим за регулаторите, там нещата са ясни. Над 100% са при тях, а при нас е 0. Ако говорим за администрацията, сигурно е 95% на 5 на сто. За ВСС - знаете как всички тогава натиснаха „enter” и от наша страна сме с нула”, заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.