30 млн. лв. ще бъдат отпуснати в последния ден на годината на Община Перник. Заедно с преведените по-рано суми те стават 35 млн. лв. Това стана ясно на извънредното заседание на Министерски съвет, свикано от премиера Бойко Борисов.

"Приехме постановлението - 30 млн. от утре ще се разпоредят по сметките на общината. Преди дни отпуснахме още пари. И с тези стават 35 млн. дотук. Планът ми е даден от кмета – включва нов водопровод, довеждане на вода, ремонт на пречиствателните станции, ремонт на канализацията на града”, поясни Борисов.

Борисов: Очаквам да излязат истини от прокурорските проверки в Перник!

Министърът на икономиката Емил Караниколов, заяви, че се надява до края на януари водният режим в Перник да падне. Каза още, че предстоят две много сериозни операции. При първата хора ще влизат в пещери, пълни с вода, за да могат да прекарат тръбопроводи и да се използва водата. За втората все още се преценява дали да се пуска сонда в района на яз. "Студена", правени са сериозни анализи дали това няма да наруши екологичната система. 

Кметът и областният управител на Перник благодариха за ангажимента на управляващите да помогнат за решаването на проблема.

 

От днес! Започват ново трасе за над 2 млн. лв. за водата на Перник