Зам.-председателят на ИТН Филип Станев представи приоритетите на ИТН пред НС. По думите му след проведените срещи може да се каже, че в редица сектори е постигнато съгласие и сходство. Той заяви, че пълно съгласие между "Има такъв народ", "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП има в секторите "Правосъдие", "Икономика", "Здравеопазване", "Социална политика", "Образование", "Земеделие" и други.

СПИСЪК: ИТН обяви имената на кандидат-министрите!

„Сектор "Правосъдие" - премахване на специализираните съдилища и прокуратура, въвеждане на работещ механизъм за предсрочно прекратяване на правомощията на главния прокурор, реална съдебна реформа. В сектор "Икономика" са постигнали съгласие за промяна на Търговския закон, данъчни стимули за стартиращи малки и средни предприятия и други", коментира Станев.

В сектор "Здравеопазване" парламентарните групи са се обединили около реформа на модела на здравеопазването чрез приемане на нов Закон за лечебните заведения и Закон за здравното осигуряване, както и спешни мерки за преодоляване на евентуална четвърта вълна на COVID-19.