Тези хора си нямат доверие, нямат доверие от момента, в който са направили тази коалиция, те не се понасят личностно персонално, така проф. Пламен Киров – бивш конституционен съдия, коментира решението на партия „Има такъв народ“ да напусне кабинета и управлението.

Според него това изглежда като край на управлението, а да се управлява с малцинство в парламента предвид ситуацията и кризите е изключително трудно.

Правителство на малцинството е много по-добре от такова, на което извиват ръцете

„Случващото се не е изненада, още повече, че това правителство дойде на власт с една доста мъглява програма. Всъщност то така и не внесе програма в парламента, а при широки коалиции това е задължително“, посочи той.

Според него самото споразумение е доста мъгляво. „Ако си спомняте, водеха с някакви преговори в някакъв мол като на като на пазар. Някакви секторни политики се обсъждаха на някакви групи от експерти“, припомни проф. Киров пред БТВ.

Отиваме на предсрочни избори! Слави напусна коалицията!

„Всичко може да се очаква, но ми се струва, че в конкретния случай са изгорени мостовете за всяко взаимодействие и в парламента, да не говорим за изпълнителната власт. Трябва да си дават сметка българските политици, че така не се говори. Личностни нападки не трябва да се правят, защото утре може да се наложи в парламента да се води диалог с оглед на това да се приемат едни антикризисни мерки и да се актуализира бюджета“, отбеляза проф. Пламен Киров.

„Най-вероятно ще има вот на недоверие, защото такава е парламентарната логика. Новите четирима министри трябва да бъдат гласувани и тогава ще се види дали в парламента има подкрепа. Ако този опит на премиера се провали, почти сигурно е, че ще има вот на доверие, иначе ще излезе, че в парламента няма истинска опозиция“, коментира още бившият конституционен съдия.