Коментарът на депутата от ГЕРБ-СДС Вежди Рашидов, направен в почивката на извънредното заседание на парламента в понеделник, за който GlasNews ви информира, предизвика скандал и вълна от възмущение. 

„Има и сега закони. К‘во чешеме езици? Всички к**ви се събудиха да се сетят, че са били преди 15 години изнасилвани. Като с оня американския режисьор, където го направиха на маймуна“, се чува да казва Рашидов.

Рашидов: Всички к**ви се сетиха, че преди 15 години са били изнасилвани

Като "неуместни" и "недопустими" определи думите на Вежди Рашидов шефката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

"Думите, изречени от Вежди Рашидов са неуместни и недопустими, особено в настоящия дебат и момент. ПГ на ГЕРБ - СДС категорично се разграничава от изказа и съдържанието и настоява Вежди Рашидов да се извини публично", написа тя в социалните мрежи.

В позиция, изпратена до медиите, Рашидов поднесе официално извинение. 

"Извинявам се за изречените от мен думи днес по време на почивката на пленарното заседание. Давам си сметка, че използваният от мен език е недопустим, особено в настоящия дебат и момент. Още веднъж моля за извинение пред цялото българско общество и всички жертви на насилие", казва Рашидов.