В некоалцията подкрепяме министрите, но не сме съгласни с техния начин на комуникация с протестиращите миньори и енергетици. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на освещаването на нова трибуна на стадион „Локомотив” в Пловдив.

„Ако бях премиер, нямаше изобщо да го докараме до този въпрос. Още преди три години сме изготвили плана за възстановяване. Сега прегорите водят колегите, не ни и канят дори на среща. Ако някой ги съветва така да комуникират с разгневена общност не е правилно. Някои от нещата могат да бъдат чути и направени при добра комуникация. Трябва да се успокои разговора и това арогантното поведение”, заяви Борисов.

"Оставиха ни в петък вечерта да защитаваме Закона за енергетиката, а те отидоха на предизборна кампания. В ден, в който хиляди протестират, в парламента сме оставени сами", каза Борисов по адрес на партньорите си от ПП-ДБ. Според него те са били длъжни да бъдат в парламента в този момент, съобщи trafficnews.

"Аз съм против депутат от една партия да става шеф на специални служби. Тези директори са назначавани по времето на управлението на президента Радев, Кирил Петков и Асен Васелив. Работили са с тях. Там няма нито един човек, който да се е усмихнал на наша снимка. Всичко е изчегъртано", добави Борисов.

Относно закона за ДДС на ресторантьорите, Борисов заяви, че лично е разговарял с Асен Василев и е заявил, че от ГЕРБ няма да подкрепи вдигането на ДДС  и той няма как да мине, не само за ресторантьорите, но и за другите браншове, които претърпяха ковид истерията.