Служебната министърка на регионалното развитие арх. Виолета Комитова е отменила своята заповед от 7 юни за назначаване на ново ръководство на държавната "Автомагистрали" ЕАД и е издала нова заповед абсолютно идентична с предишната, стана ясно днес. 

Заповедта за отмяната и новата заповед, с която сменя изпълнителния директор Стоян Беличев и другите двама членове на съвета на директорите и назначава на тяхно място други хора, са изпратени за вписване в Търговския регистър, личи от партидата на фирмата. Датата на заповедите е 23 юни и този път те са изпратени незабавно за вписване на новото ръководство, пише "24 часа". 

 Предишният опит за смяна на ръководството на подопечното на МРРБ предприятие бе несполучлив, тъй като Стоян Беличев и колегите му обжалваха уволнението си и състав на Софийския градски съд уважи иска им. Записното производство бе спряно до решаване на спора по същество. Беличев бе написал в иска си, че той и колегите му са уволнени неправомерно, тъй като за постовете им е трябвало да бъде обявен конкурс. 

Междувременно МРРБ най-после обяви такъв конкурс и това също е станало вчера. На сайта на държавната агенция за публичните предприятия е обявен конкурс за двама независими членове на съвета на директорите на "Автомагистрали" ЕАД, каквито досега нямаше, а на сайта на МРРБ - конкурс за тримата редовни членове на борда. 

Стоян Беличев каза пред "24 часа", че ще обжалва и новата заповед със същите мотиви - че уволнението неговото и на колегите му е неправомерно, тъй като за местата им трябва да се е провел конкурс. Току-що обявеният конкурс обаче тепърва предстои и не се знае кога ще приключи.