Преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, продължили близо четири часа, приключиха снощи около 20 часа - при пълно мълчание и без коментари пред медиите.

От пресцентъра на ГЕРБ съобщиха по-рано, че днес преговорите с ПП-ДБ ще бъдат финализирани до 12:00 ч. Кандидатът за министър-председател Мария Габриел ще отиде при президента Румен Радев с окончателното решение, информираха от пресцентъра на партията. По-рано Христо Иванов (ПП-ДБ) уточни, че трябва да успеят да се договорят и се надява на разум и отговорност.

След като вчера получи мандата за съставяне на правителство от президента Румен Радев, Мария Габриел (ГЕРБ-СДС) посочи, че с ПП-ДБ нямат различия за реформите и обясни, че те са свързани със съдебната система, борбата с корупцията и регулаторите. Тя допълни, че приоритетите, реформите и Министерският съвет вървят ръка за ръка.

Министър-председателят в оставка Николай Денков също коментира темата след връчването на първия проучвателен мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел и поясни, че вече имат съгласие, че това споразумение ще бъде подписано. Той каза, че ако трябва, ще доуточнят още текстовете и ще могат да погледнат и състава на правителството.

 

Отговорът на въпроса ще има ли правителство България, ще стане ясен днес в 12 часа, когато номинираната за министър-председател Мария Габриел се яви пред президента Румен Радев с папката с първия мандат.

Снимка: БГНЕС