Кандидатът за кмет на Пловдив от коалицията "Съединени за Пловдив" Славчо Атанасов се почувства длъжен да разясни подадената ръка на избрания вече нов кмет Костадин Димитров малко преди балотажа. Ето какво написа неосъщественият кмет във Facebook:

Скъпи приятели,

Чета различни спекулации по медиите, че ще ставам председател на Общинския съвет.

Ясно и категорично заявявам, че това не отговаря на истината. Аз ще продължа да работя за Пловдив и ще защитавам интересите на пловдивчани като общински съветник, защото смятам, че така ще бъда максимално полезен с административния и управленски опит, който имам.

Славчо Атанасов е в централата на ГЕРБ, стисна ръката на Димитров пред Борисов

На балотажа подкрепих Костадин Димитров без никакви договорки и напълно безкористно, защото съм убеден, че трябва да се дава път на по-младите, но и доказали с опит своите качества политици. А той получи над 15 000 гласа повече от партийната си листа, което е чист мажоритарен вот. И аз уважавам всеки, който успее да постигне такъв личен резултат, особено в днешните политически условия.

В Общинския съвет оставам отворен към всички пловдивчани, както е било винаги. Няма да върна никой, който потърси помощ или съдействие за решаването на някакъв проблем.