"Ролята на служебното правителство е да подготви изборите. Тогава имах задачата да се справя ковид кризата, защото тогава още бяхме в извънредна епидемична обстановка и с идеята нещо малко да помогнем за тези 3 месеца, които ни предстояха в здравеопазването. В тези вече 7 месеца, мога да ви кажа, че проблемите, които ние решихме като служебно правителство, специално в здравеопазването са много", това заяви министърът на здравеопазването Асен Меджидиев.

"Направихме доста и аз се гордея, че направихме неща, които някои редовни кабинети не са ги правили", добави Меджидиев пред БНТ.

"Коригирахме възнагражденията на спешната помощ, коригирахме възнагражденията на РЗИ. Спешната помощ по въздуха - преди 2 седмици подписахме с италианската фирма за 6 хеликоптера, първият ще бъде получен на 15 декември. Това са усилия на цялото правителство и наистина ще имаме спешна помощ по въздух, която ще бъде абсолютно безплатна за всички българи", добави здравният министър. 

"Уточняваме площадките, където ще може да се каца. Уточнихме хангарите, където ще бъдат разположени тези хеликоптери. Първоначално ще бъдат базирани в Долна Митрополия и на "Враждебна". Отделно във всички големи болнични комплекси подосигуряваме хеликоптерни площадки за кацане", каза Меджидиев.