Министърът на отбраната Тодор Тагарев се обяви против предложението на лидера на ДСБ Атанас Атанасов да бъдат обединени цивилното и военното разузнаване в единна разузнавателна служба.

"Военното разузнаване работи изключително добре и е много важна структура на системата на Министерството на отбраната. Не виждам как може бъде извадено от министерството", коментира днес министър Тагарев, цитиран от БТА.

Той обясни, че е в ежедневен контакт с ръководството на военното разузнаване, заради войната, която е толкова близо до границите на страната ни.

"Вариантите, които ще потърсят депутатите, трябва да осигурят функциониране на тази част от разузнавателните ни структури в интерес на отбраната, армията и министъра на отбраната, без значение кой е той", каза още Тагарев.

Бойко Борисов и Делян Пеевски също се обявиха срещу идеята за обединяване на разузнавателните служби, въпреки че няколко дни по-рано Атанасов заяви, че го подкрепят. В резултат на това съпредседателят на ПП-ДБ Атанас Атанасов подаде оставка като председател на парламентарната комисия за специалните служби и СРС.