"БСП не е в пленарна зала, не работим в комисиите. Вчера бях в Народното събрание, защото имам пощенска кутия, която трябва да се проверява. Ние нямаме забрана да влизаме в сградата и да си вършим работата като народни представители, а да не участваме в тези договорки и безобразия". Това заяви пред Би Ти Ви депутатът от БСП Таско Ерменков по повод бойкота на левицата да участва в пленарни заседания. Той уточни, че не е спрял да пътува и да се среща с хората, но единствено на свои разноски.

По повод скандалните командировки на двама депутати на форум за лов и риболов, Ерменков заяви, че не одобрява и самият той не ходи в чужбина. ;

"Няма как да бъдем в зала в с хора, които задкулисно се договарят, както каза и г-жа Нинова за опрощаването на милиони данъци на Мюфтийството", допълни Ерменков.

За думите от вчера на Йордан Цонев от ДПС, който обвини червената лидерка, че преиграва и трябва да мисли за националната сигурност, Ерменков заяви, че не говорят за финансиране, а става въпрос за опрощаване на дългове и то не на 8 милиона, а за 12 милиона. "Когато говорим за национална сигурност и искат да ни прехвърлят някаква вина на нас, задават ли си въпроса дали тези пари нямат общо с радикалния ислям в Пазарджик", каза остро Ерменков и даде още примери.

"Егати националната сигурност, някой да каже, че ще се радикализира, ако си плаща данъците и таксите. Черно на бяло е написано, че се опрощават всички данъци, за да не се радикализират", допълни още червеният депутат.

Той допълни, че сега е момента да се види и да се проследят дебатите за Закона за изменение и допълнение, когато според него НФСБ ще защитават да няма преференции, другите Патриоти ще искат и как дебатите, които са се провели преди седмици по късни доби ще се повторят, а единственото, което уж го има ще се разпадне.

"Дори Георги Марков препоръча на премиера да си почине и да се разпусне парламента", заяви Ерменков.

Червеният депутат заяви, че ще се върнат единствено когато видят, че ще има предпоставки за честни избори и са се опитали да го правят 16 часа. "Ние не искаме нашия спор да бъде профаниран от някои хора и да се възползват", допълни Ерменков.

Той припомни, че именно през мандата на "Борисов 2" са предложили защита на лекарите от нападения, а сега вече виждат, че това е било абсолютно необходимо и допълни, че не виждат скоро да се връщат в Народното събрание, но това решение може да се вмезе единствено на Националния съвет.

Той подчерта, че опозицията може да си върши работата и извън парламента, защото работата на депутата не се ограничава в окастрените точки в дневния ред. Тяхната работа била сред хората да чуят техните проблеми.

За заплатите им, Ерменков уточни че са получили писмо с което се отказват от всички възнаграждения и няма нищо против управляващите да изменят правилника и да премахнат всички възнаграждения.

"Видимо рестарта при посещението на Медведев не се случи, трябва национална отговорна и твърда политика, за да се случат тези процеси", допълни още Ерменков за това дали ще се случат енергийните проекти у нас след посещението на руския премиер.