„Коалиция "Съединени за Пловдив" внесе днес документи за регистрация в ЦИК, за да участва в местните избори на 29 октомври. Коалицията се състои от пловдивските партии "Кауза България" и "Новите лидери". Към тях, на местно ниво, се очаква да се присъединят ВМРО, ЗС "Александър Стамболийски", както и други силни формации, за да се явят обединени на вота във втория по големина български град”, пишат от „Кауза България”.

Партията, която се явява с „Кауза България” – „Новите лидери”е регистрирана на името на Иванка Митева – Ангелова. Адвокатката бе кандидат за общински съветник на последните избори от „Кауза Пловдив”.

От партията съобщиха, че до седмица ще станат ясни и кандидатите за кмет, кметове на райони и общински съветници. Почти сигурно кандидатът за кмет на коалицията ще е Славчо Атанасов, съобщи trafficnews.

Това не е първо обединение на тримата местни лидери – Георги Титюков, Георги Колев и Владимир Кисьов. Тримата се събраха заедно в „Коалиция за Пловдив” в последните две години от мандата на Славчо Атанасов. Това Владимир Кисьов бе общински съветник от „Съюз на Свободните демократи”, а след това отиде в „Съюз за Пловдив”, преди да стане войвода от ВМРО. Георги Титюков и Константин Георгиев пък бяха представители на „Граждански съюз за Нова България”. Тогава формацията на практика с БСП крепеше мнозинство на Славчо Атанасов в местния парламент, като благодарение на това за първи път  Георги Титюков стана зам.-кмет по спорта.

Шеговито на обединението му казваха „Амстердам”, чието съкращение бе „Ам-Ам”. Коалицията обаче така и не оцеля до местния вот, като тримата лидери се явиха самостоятелно.