Със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов за директор на ОДМВР – Варна е назначен старши комисар Андрей Ангелов.

Пред състава на областната дирекция той бе представен от заместник-министър Ивелина Дундакова и заместник-главния секретар на МВР главен комисар Живко Коцев.

С новия директор се надяваме да отговорим на високите обществени очаквания. Един от водещите приоритети ще бъде превантивната работа на случаите на домашно насилие, каза пред медии зам.-главният секретар.

Старши комисар Ангелов към момента бе зам.-директор на ОДМВР – Варна. Той е дългогодишен служител в системата на МВР, преминал е през различни длъжности във вътрешното министерство.

Припомняме, че в системата на МВР „заваляха” първите оставки на директори на областните служби. Вчера 15 от тях бяха повикани на разговори във ведомството и им беше предложено доброволно да напуснат. Ден след тези разговори с министър Калин Стоянов от поста си се и оттегли началникът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов.

Вътрешният министър от Пловдив: Чистка в МВР няма, рокадите не са по политически причини

Слухове за мащабни рокади в МВР: 15 шефове помолени да напуснат