Председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов даде обяснение в парламента за апартамента с асансьор, за който медии писаха, че е купен на занижени цени в столичния квартал "Изток".

"Мога да заявя категорично, че тези две жилища, които имам в района, в който живеех до миналата година, е същият район, в който съм направил размяна със сегашното жилище, в което живея", каза Цветанов.

"Разликата е, че двата имота замених за един. Добавих и платих 100 000 лева, които са с кредит и от спестявания. Всичко това е документирано в нотариалния акт, който е подписан 2018 г. Тази година в срока, който е предвиден за всяко едно длъжностно лице, ще бъде упоменато и в годишната декларация, която трябва да попълня", поясни той.

"Няма нищо, което да не съответства", категоричен бе Цветанов.

"Подобрен въпрос ми зададоха точно преди четири години, тогава цялостно обясних процеса в българския парламент.

Апартамент, закупен 64 година, закупен от родителите моята съпруга, те го прехвърлиха на нея поради напреднала възраст, за да може да си запазят правото на основно жилище за тях.

Имах 1/6 от апартамент от това, че баща ми беше починал преди 20 години. той бе в Надежда. В края на миналата година прехвърлих този наследствен дял на моя брат безвъзмездно, защото ми омръзна да се обяснявам в публичното пространство за шест апартамента и за какви ли не щуротии.

Мога да ви кажа, че в апартамент, в който съм живял от 73 година, е прехвърлен от моите родители през 1991 година. Това е което съм имал.

А родителите на моята съпругата след 64 година единственият недвижим имот, които са купили е бил 62 квадрата. Той сега е на моята голяма дъщеря, което стана 2003 година.

Сега в момента имаме само два апартамента. Единият е този, в който живеем, а другият е с право на владеене на родителят на съпругата ми, защото тъщата почина преди три години и това е негово жилище, което той си го ползва, но то е дарено на моята съпруга.

Този, в който живеем сега, е разменен за тези два апартамент, в които живеех до лятото на 2018 г. Направихме замяна. Като разликата на квадратурата на тези два апартамент е 39 квадратни метра, които доплатих с тези 100 00 лева. Всичко е направено по банков път.

Няма нищо от което да се притеснявам. Всичко, което съм извършил съм го направил съгласно българското законодателство", каза още председателят на ПГ на ГЕРБ.