Главният секретар на МВР Живко Коцев да бъде освободен от длъжността. Това предложение направи до президента Румен Радев служебното правителство с премиер Димитър Главчев.

Решението Коцев да бъде освободен е взето току-що от служебните министри и бе съобщено официално.

В момента Живко Коцев е в болнични, стана ясно ден преди служебното правителство да поеме властта. Според неофициална информация главният секретар на МВР дори е приет в болница.

 

Живко Коцев е приет в болница

Денков сезира прокурор Даниела Талева по случая с Живко Коцев


Живко Коцев подаде оставка като главен секретар на МВР миналия четвъртък. Ден по-късно обаче след разговор с тогавашния министър-председател в оставка Николай Денков я оттегли. Коцев обяви, че е бил подложен на натиск от страна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов и висши прокурори да напусне поста си в МВР. Стоянов остана вътрешен министър и в служебното правителство, пише 24 часа.

Президентът Румен Радев е уведомен за оказвания върху Коцев натиск, обяви в петък бившият премиер Николай Денков.

Впоследствие срещу Живко Коцев бяха разпространени информации от разследването за контрабанден канал с участието на Николай Николов-Паскал, бившата шефка на митниците Петя Банкова и Марин и Стефан Димитрови. В медии се появиха и снимки на главния секретар на МВР с тях.

Ангелкова с коментар след появата на снимките с Коцев

СНИМКИ показват Коцев и задържаните при акцията в Агенция "Митници"