Продължават опитите за съставяне на редовен кабинет на първата политическа сила – ГЕРБ-СДС. След като преговорите с ПП-ДБ завършиха с провал и първите не харесаха предложението на вторите, ГЕРБ седнаха на масата за разговори с останалите партии в 49-ото Народно събрание.

В момента тече срещата с ИТН.

 „Струва ми се, че за всички е ясно, че не може да си позволим поредни предсрочни избори. Това би дестабилизирало държавата и би показало, че политическата класа се е изчерпала откъм идеи и възможности”, заяви Десислава Атанасова в началото на срещата.

„Като парламентарна група ние ще подкрепим всяка добра идея, без да робуваме на идеологически щампи. Ако обаче смятаме, че нещо не е добро, не може да очаквате нашата подкрепа за него”, отговори Тошко Йорданов, цитиран от Нова.

„Надявам се експертите ни да проведат конструктивен разговор. Ако се получи мнозинство в този парламент, то трябва да има обща управленска програма, а не такава на само една от партията”, смята Йорданов.

„И нашите, и вашите избиратели са ни изпратили тук, за да вършим работа, а не да се караме. Доста време отделихте на втората политическа сила, макар че отстрани разговорите изглеждаха безсмислени, странни и с предизвестен край. Сляпа подкрепа от нас няма да получи нито една партия в този парламент”, допълни той.

„Споделям оценката ви за критичното състояние на публичните финанси. Такъв дефицит за нас е абсолютно неприемлив”, заяви Томислав Дончев.

ГЕРБ-СДС и БСП седнаха на масата за преговори ВИДЕО

След провала на преговорите с ПП-ДБ: ГЕРБ на разговори с ДПС ВИДЕО