След като Васил Божков беше пуснат под домашен арест по едно от делата срещу него, днес той дава пресконференция на страницата си във Фейсбук.

Бизнесменът отговаря на въпросите на журналистите чрез видео връзка.

„По делото срещу Борисов, Горанов и Арнаудова аз съм защитен свидетел, не съм получавал предложения. Аз съм. Давах показания 4 часа“, каза Васил Божков на пресконференцията.

"Спекулацията с моето връщане е манипулация на прокуратурата. Те получиха регулярното писмо за моето прибиране. Арабският термин е ектрадиране. Прибирането ми беше осуетено от Интерпол, после тръгна дело в Дубай, прибрах се доброволно сам, без екстрадиция. Подписах декларация, прибирам се по собствена воля и отговорност", посочи той.

По думите му връщането му няма нищо общо със смяната на главния прокурор Иван Гешев.

Апелативният съд реши: Гривна и домашен арест за Божков

„Държавата се управлява от мафията, а начело на нея е Бойко Борисов. Знаем как действа мафията – който не е удобен бива отстранен. Животът на мен и моите близки е силно застрашен в момента“. каза Божков.

"Почти не познавах Алексей Петров, така че защо се е случило това не мога да кажа", подчерта той.

"С моята политическа притая „Българско лято“ няма да учудваме в местните избори. В България има едно огромно мълчаливо мнозинство – 60%, които не излизат да гласуват. Борисов им проми мозъците, че нищо не зависи от тях. Ще се обърнем към тези хора и ще разчитаме на тяхната подкрепя. Българинът трябва да знае, че всичко е в неговите ръце", категоричен бе Божков. 

"ПП мога да ги отъждествя като комсомолската организация на ГЕРБ, ние сме против статуквото, а Борисов и Делян Пеевски са статуквото", обясни още Божков.