Очаквам да има ротация в българското правителство. Не мисля, че меморандумът е препъникамък, той много ясно поставя въпроса за работата на регулаторите и предлага процес, как да се избират членовете на тези регулатори, да бъде ясно кой носи политическата отговорност за номинациите. Готови сме да дискутираме как да постигнем работещи регулатори, дали сме предложение как да се постигне.Това заяви министърът на финансите Асен Василев белгийския град Гент, където участва в среща, свикана от Белгийското председателство на Съвета на ЕС, съобщи БТА.

Борисов: Доверието в некоалицията е паднало до "ледена епоха"

Той заяви, че според прогнозите на ЕЦБ и на ЕК България ще изпълни показателя за инфлацията тази година, което открива възможност за присъединяване на страната към еврозоната догодина.

Влизането в еврозоната изисква стабилна политическа среда и редовно правителство, коментира Василев. Той добави, че няма законодателни спънки пред въвеждането на еврото у нас. Остава само законът за приемане на еврото, който е в консултация в ЕК и в ЕЦБ, но то е чисто технически, каза министърът.