Току-що отново внесохме предложението за отнемане на дерогацията на „Лукойл“, както и второ предложение за назначаване на особен управител в предприятието. Подписи сме сложили и с ПП-ДБ и ДПС“, заяви Делян Добрев от ГЕРБ-СДС.

„Това ще се случи вероятно в края на октомври. Ще бъде разгледано в началото на месец септември, вероятно прието в края на месец септември, а срокът, който сме поставили за отнемането на дерогацията да се случи без условности до 30 дни след влизане в сила на закона“, каза Добрев.

Няма да има повишение в цената на горивата заради "Росенец"

„Този път сборът на гласовете на трите парламентарни групи трябва да гарантира, че прекратяването на дерогацията е приета с голямо мнозинство след ваканцията през август“, каза Добрев, цитирано от БГНЕС.

 
 „Ние се съгласихме с 30-дневния срок, който настояваха от Промяната. Този срок е за отнемане на дерогацията, а не за предприемане на действия. Сегашният текст е, че в 30 дневен срок трябва да бъде отнета дерогацията. Достатъчно бяхме толерантни към „Лукойл“, след като няма никаква полза за българските граждани, то няма смисъл от дерогацията“, заяви депутатът от ГЕРБ.

Да помогнем! Малкият Ники се нуждае от кръводарители СНИМКА