От моя страна няма никакви действия за тази коалиция, която направихме през 2016 г. От моя страна няма действия, но от страна на ВМРО и НФСБ има такива. Съжалявам, че ВМРО тръгна да разцепва тази коалиция. Но те имат това право и могат да го направят. Ние, както и да се явим на изборите - трите партии, е важно да заявим, че ще изпълним докрай управленската програма на правителството. Това заяви пред Нова телевизия лидерът на "Атака" Волен Сидеров. 

"Няма нужда от превод това. Казах го няколко пъти пред медиите. За съжаление, между лидерите на другите партии, текат едни епистоларни опити, някакви писмовни жалби. Това досажда на публиката и тя вероятно ще превключи канала. Трябва да се разберем по мъжки, а не като ученичка, която пише писмо на гаджето си", отбеляза той.

"Може да не ме харесват вече, всичко е възможно. Много ви моля, не повтаряйте спекулации и интриги, които партньорите месеци наред се упражняваха в такава интрига през медиите - че съм искал да водя евролистата. Номинациите на ВМРО и НФСБ са ясни и това е единственият факт", заяви той. 

Според Сидеров Голямата коалиция няма да пострада от напрежението в Малката коалиция: "Оставете тези лични отношения. Не става дума за Златка и Благо Джизъса. Става дума за три партии, за които от началото беше ясно, че имат различия. Но ние се споразумяхме да подкрепим една управленска програма до края. Не знам защо се търсят земетресения, трусове и подобни сравнения. Но ако се изслушваме и вникваме в това, което си говорим, ще спрете да ме питате дали създаваме трусове. Нека и трите партии, и тримата лидери потвърдят - че независимо от явяването на евроизборите, ние ще бъдем гарант и ще изкараме управленската програма на правителство до края".

"Не ме превръщайте в сутрешен зрител на вашия моноспектакъл", възмути се тв водещата Мира Иванова. 

"Идва ли моята част? Благодаря. Самолетите Ф-16 - на различна  позиция сме. Продължавам да смятам, че това е неправилна сделка за България и че тези пари трябва да отидат за по-полезни неща. Но сделката за самолетите не беше записана в управленската програма, както и излизането на БСП. По принципните неща в програмата - ние можем да продължим да работим. Колкото до сделката за самолетите, надявам се, че господин Каракачанов може да преразгледа своето становище. И тогава може да се чуе моя глас - от трибуната казах, че Щатите поддържат 4 бази у нас, които струват милиарди. Нека в знак на добро приятелство ни подарят тези самолети. Не чувам такава готовност и мен много ме изненадва тази липса на слух от нашите партньори от САЩ", заяви Сидеров. 

"По-добре ли е като направи гаф твоят партньор, ти да му посочиш грешката, а не да му ръкопляскаш", допълни той и заяви, че лидерите на Малката коалиция са се споразумели "заради общата управленска програма". 

Сидеров иронизира водещата и заяви, че тя проявява "нездрав интерес" към неговата персона и политическото неразбирателство между него и партньорите му в коалицията. "Защо да не поискам оставката на Каракачанов? Никой не е роден вицепремиер. Къде на стената е записано, че Каракачанов трябва да е вицепремиер, че Симеонов трябва да е вицепремиер. Идвайте в парламента да гледате отблизо какво правя. Ще ви поканя, любезен домакин съм. Но не работете така от дистанция, защото се създават внушения, които не са верни", отново той "поряза" тв водещата. 

"Вие ме въртите в един омагьосан кръг. Не ми отговаряте на нито един от въпросите", обиди се тя и допълни: "Кажете кои са темите в парламента...".

"Ще ви ги напиша в мерена реч", иронизира я той. - "Поетът Волен Сидеров", върна му иронията Мира Иванова.