Очаквах повече от пресконференцията на правителството днес - вместо да дадат отговори на българските граждани, управляващите зададоха повече въпроси. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира днешния брифинг в Министерския съвет.

По повод искането за смяна на главния секретар на МВР Йотова попита защо вече толкова време, откакто е на власт кабинетът не е направил своето предложение до президента.

Сменят главния секретар на МВР

"Като български гражданин не станах по-спокойна от това, което чух следобед. Надявам се българското правителство и парламентът, всички ние като институции да върнем стабилността и сигурността в държавата".
Следим всичко, което се случва в България, политическата обстановка и тревожните сигнали, които идват от много посоки, каза Илияна Йотова. Президентството ще излезе със становище както за убийството на Алексей Петров, така и за други въпроси:

Разкриха причината за смъртта на Ангел Христов от Братя Галеви

"Засега се въздържаме от всякакъв коментар, защото не получаваме никаква по-определена информация от институциите, които са призвани да я дават. Днес многкратно чухме, че всички въпроси трябва да бъдат зададени на прокуратурата, вероятно и ние ще зададем такива въпроси", уточни Йотова, цитирана от БНТ.
Дали е нужно свикване на Консултативен съвет за национална сигурност ще прецени президентът, заяви Илияна Йотова.

Нови свидетели с описание на убиеца на Петров: Бил мускулест, криел лицето си