Започна срещата между държавния глава Румен Радев с ръководствата на национално представителните синдикални организации КНСБ и КТ "Подкрепа“.

"Добре дошли отново в президентската институция. Това е наша поредна среща. Първо искам да ви поздравя за това, че в трудни моменти отново сте на страната на българските граждани. Оценявам и споделям напълно вашата загриженост и тревога за сериозната инфлация, в която е страната, за доходите на хората, за предстоящата зима, за най-уязвимите хора и как те наистина трябва да бъдат подкрепени и затова, че търсите диалог, търсите диалога със всички институции, от които зависи това да се случи", посрещна своите гости на „Дондуков“ 2 държавният глава Румен Радев.

НСИ обяви годишната инфлация

Днес синдикатите проведоха  протестно автошествие в София. Причина за недоволството е ефектът на кризата върху доходите и живота на българите. Преди това демонстрантите се събраха пред сградата на Народното събрание. 

В протеста се включиха превозни средства от цялата страна.

Исканията на синдикатите са общо 14 на брой. КНСБ и КТ “Подкрепа” настояват за увеличение, което да компенсира инфлацията. Бюджетът за 2023 г. да бъде приет в най-скоро време. Искат и ръст на МРЗ от 710 лв на 850 от 1 януари 2023 г. 

КНСБ и КТ „Подкрепа“ подготвиха съвместна декларация със спешни мерки за решаване на проблемите пред българските граждани.

Очаквайте подробности!

Стотици се събраха на протеста на синдикатите, демонстрантите с 14 искания СНИМКИ