"Искам да благодаря на премиера, че така нарича българските производители, които от години наред хранят тази държава и не само, отнасят се с любов и грижа към земята и работата си, всеотдайни. Само мога да му благодаря, тъй като мисля, че протестът ще бъде още по-многоброен след неговото изказване. Благодаря ви, господин премиер, че нагнетихте още по-голямо напрежение. Но който сее вятър, ще жъне бури".

Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям ВИДЕО

Така Радослав Христов - председател на Тракийския съюз на зърнопроизводителите Радослав Христов и зам.-председател на Националната асоциация на зърнопроизводителите, отговори в ефира на Нова нюз на думите на премиера акад. Николай Денков, който по-рано днес каза, че са "започнали да се държат като терористи", а той не преговаря с такива.

Решението за национален протест в понеделник е затвърдено след днешното изказване на премиера, каза Христов, който също ще се включи в недоволството в понеделник. Колко души ще се включат в него не е ясно, понеже постоянно му се обаждали хора, които искат да се включат.

Искането на земеделците е да се наложи забрана за внос от Украйна на определени продукти. Такава имаше за зърното, но през изминалата седмица бе свалена от депутатите.

Христов изрази съмнения, че има опити хора да бъдат сплашени, за да не се включат в протеста.

От 7,00 часа сутринта органите на реда, не мога да кажа точно кои подразделения - дали на МВР, на ДАНС, на "Пътна полиция", звънят на наши членове, участници в протеста да им връчват протоколи. Тези, които не са намерени по работните им места, са търсени по домовете, привиквани са на място в полицита да им бъдат връчвани протоколи и да бъдат предупредени този път не само да спазват Закона за движение по пътищата, Закона за митингите и манифестациите", разказа Христов преде Нова нюз. Предупреждения е имало и да не излизат на пътищата с цел реклама, както и за това, че техниката трябва да отговарят на всички изисквания.

"Причина е да бъдат сплашвани всички участници в протеста, за да не излизат на този протест", коментира той и добави: "този път е масирана атаката".

Организаторът увери, че законът е спазен при организирането на събитието.

Денков кани зърнопроизводителите на среща, няма да иска оставката на Вътев