Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов знаел предварително за санкциите по закона "Магнитски", тъй като е бил лично в американското посолство "и в сряда, и в петък и в понеделник", преди да бъдат публично оповестени. Това обяви самият Борисов пред bTV. 

"Искрено съжалявам, че не приехме антикорупционните закони, защото партньорите ме държат отговорен", каза Борисов.

Той призова партиите да поработят въпросните закони за съдебната реформа и в рамките на този месец и половина до изборите и в първия ден на Народното събрание депутатите да се заемат с обсъждане и гласуване.

Лидерът на ГЕРБ е категоричен, че "не може главният прокурор да бъде недосегаем". Затова правосъдният министър и ресорните комисии в парламента според него трябва да се заемат със законодателство за контрол над обвинител номер едно, а не да бъде сменен Иван Гешев с Бойко Рашков, например. Дали Гешев щял да му се разсърди за това му вътрешно убеждение, за Борисов не било важно, стана ясно още от думите му.

Той прехвърли топката за това кого брани прокуратурата върху лидерите на ПП. "Прокуратурата брани Василев и Петков", убеден е той, като посочва, че няма отговори за милионите, изтекли през "Лукойл", за това защо не са ангажирани слотове в Гърция, а в Турция, както и за нарушаването на конституцията от страна на Петков. "А кой разследва това, че МВР ми нахлу в къщата, разпиляха ми я и не намериха нищо, защото няма и какво да намерят?!", попита още Борисов. 

Относно това дали ще се кандидатира за депутат, той отговори положително, за да не можели "пак да ги надиграят, както в миналия парламент". 

Борисов съобщи също, че лично идвали при него от "Демократична България", за да молят да не приемем закона за бюджета на "Продължаваме промяната".