Медицинска сестра от Уелс бе уволнена и ѝ бяха отнети правата да упражнява медицинска дейност, след като било установено, че пациент е издъхнал по време на секс с нея на паркинга на болницата, а тя от своя страна не е сторила нищо, за да му окаже помощ. Случаят е от януари м.г., но едва сега добива публичност в страната.

По информация на в-к „Гардиън“ починалият пациент е страдал от сърдечна недостатъчност, като отделно е бил диагностициран и с хронично бъбречно заболяване.

Мъжът, който регулярно посещавал болницата, в която е работила Пенелопе Уилямс, започнал да поддържа интимни отношения с нея през 2021 г. до фаталната вечер през януари 2022 г., когато той издъхнал по време на половия акт.

По данни на разследването пациентът е спрял колата в паркинга на болницата, където го очаквала Уилямс. Двамата точно се впускали в сексуалната игра, когато мъжът внезапно рухнал на земята, със смъкнати до глезените панталони.

Наша футболистка не се поколеба да бие дузпа полугола ВИДЕО

След като установила, че той не реагира, Уилямс изпаднала в паника и решила да се обади на своя приятелка, вместо да повика лекари от болницата. Впоследствие било констатирано, че пациентът е получил инфаркт, пише novini.bg.

Въпреки че приятелката ѝ многократно я посъветвала да извика лекари, 42-годишната медицинска сестра решила първо да я изчака да дойде и едва тогава да окаже първа помощ. Когато приятелката ѝ най-накрая се появила, видяла мъжа полугол и в безсъзнание, и се обадила на Спешна помощ и полицията.

Скандал в Сочи заради голи жени на плажа СНИМКА

Пристигналите на място парамедици опитали да го реанимират, но без успех – мъжът вече бил мъртъв.

Заради бездействията си Уилямс е била дисциплинарно уволнена, а от Съвета на медицинските сестри и акушерките спрели правата ѝ да упражнява медицинска дейност.