Лудогорец е шампион на България за 11-ти пореден път. Разградчани спечелиха титлата по безапелационен начин, след като разбиха с 4:1 гостуващия на „Хювефарма Арена“ тим на Славия.

Домакините стартираха без голяма част от титулярните си състезатели. Десподов, Недялков и Пластун пропуснаха срещата заради наказания, а на пейката останаха Сотириу и Каули.

Лудогорец поведе в 13-ата минута след автогол на Гьоко Зайков. Защитникът се разписа в собствената си врата след центриране от корнер и удар с глава. Така той прониза Вуцов във втори пореден двубой, тъй като преди няколко дни стори това и срещу ЦСКА - София за Купата.

Само три минути по-късно Текпетей овладя дълго подаване и с шут по земя в близкия ъгъл покачи на 2:0.

Голеадата на "орлите" продължи и в 22-ата имнута. Текпетей проби и центрира отдясно по земя, Тисера овладя на 7-8 метра фронтално срещу вратата, дриблира около защитниците на гостите и с удар под гредата направи резултата класически.

В 34-ата минута Тисера намери Рик в наказателното поле, бразилецът пробва удар с левия крак, но Виячки се хвърли на шпагат и го блокира, като по този начин предотврати почти сигурно четвърто попадение. Десет минути по-късно Текпетей изведе Рик сам срещу вратаря, но Вуцов спаси удара на бразилското крило.

Лудогорец не смяташе да спира дотук и стигна до четвърто попадение в 54-ата минута. „Орлите“ организираха бърза контраатака, при която Рик Джонтан тръгна от собствената си половина, след което изведе Текпетей, който вледе в наказателното поле отдясно, справи се с Кемело Нгуена и от малък ъгъл вкара втория си гол в двубоя за 4:0. 

В 68-ата минута Ерол Дост стреля силно и по тревата от дъгата пред наказателното поле, но Серджио Падт беше на мястото си улови.

Славия все пак стигна до почетно попадение в 78-ата минута. Мартин Петков изведе по чудесен начин Йон Бекеро зад защитата на Лудогорец, а испанецът остана сам срещу Падт и с техничен удар прати топката покрай него в далечния ъгъл – 4:1.

В 84-ата минута Лудогорец беше на косъм от пети гол. Спас Делев изведе с хитър пас Пиерос Сотириу отляво в наказателното поле, който опита да вкара с едно докосване с десния крак, но Вуцов блокира. Последва ъглов удар, а след неговото изпълнение топката стигна до Делев, който стреля силно от границата на пеналтерията, но отново стражът на Славия показа чудесен рефрекс и изби. Накрая и Тисера опита да вкара отново, но стреля над вратата.   

До края на срещата Кемело Нгуена опита изстрел, който обаче премина на безопасно разстояние от дясната греда на Падт, а Бакеро опита аткрактивно изпълнение със задна ножица, но над вратата. Така Лудогорец стана официално шампион за 11-и пореден път.