Двукратният олимпийски шампион и бивш лидер в световната ранглиста Анди Мъри разкри, че не чувства болка след операцията на бедрото, която претърпя през януари, но определи шансовете да играе на сингъл на тазгодишния “Уимбълдън” през юли като “под 50%”.

“Рехабилитацията е бавна, но върви добре. Искам да продължа да играя, казах го в Австралия. Проблемът е, че не зная дали това е възможно”, сподели 31-годишният шотландец пред BBC.  “Операцията мина добре. Чувствам се добре, ходя без болка - което в общи линии не беше така в продължение на 18 месеца, 2 години. Причината да се подложа на операцията бе да подобря всекидневните неща и качеството на живота ми.

Не се наслаждавах на тениса, не се наслаждавах на това да излизам на разходки и да правя основни неща - болезнено беше дори да си връзвам връзките на обувките. Исках да сложа край на това”, каза още двукратният шампион на “Уимбълдън”.

“Ще чакаме и ще видим. Не ми е позволено да правя никакви високо рискови движения в първите 4 месеца след операцията. Чак след това ще мога да видя дали бих бил способен да се състезавам на каквото и да е ниво. Да заиграя отново на ниво Топ 10 изглежда малко вероятно, но дали бих могъл да играя на равнище за Топ 50 или Топ 100? Това може и да е възможно.

Не чувствам никакво напрежение да се завърна. Не чувствам напрежение да играя. Ако състоянието ми позволи да играя - прекрасно”, сподели още Мъри, добавяйки: “Бих казал, че шансовете да играя сингъл на “Уимбълдън” са под 50%, на двойки вероятността е по-голяма”.