Англия няма да играе футболни мачове срещу Русия „в обозримо бъдеще” след нахлуването на руски войски в Украйна, обяви Футболната асоциация на страната, цитирана от Sky News. 

В изявление на Футболната асоциация се казва: „В знак на солидарност с Украйна и за да осъди изцяло жестокостите, извършвани от руското ръководство, ФА може да потвърди, че в обозримо бъдеще няма да играем срещу Русия в никакви международни мачове”.

Швейцарската федерация по хокей на лед и още една неназована асоциация са поискали от ръководния орган ИИХФ да отнеме лицензите на Русия и Беларус, както и две домакинства на световни първенства. Причина са военните действия на Русия в Украйна. 

"След атаката на Русия срещу Украйна Швейцарската федерация по хокей на лед и още един член на ИИХФ поискаха от централата да бъдат наложени санкции на Русия и Беларус", пише Нова.

"На 24 февруари руското правителство започна война с военно нападение срещу Украйна. Атаката е в противовес с ценностите на олимпийското движение, чиито идеали са мир, разбирателство и солидарност между различните държави и хора. С действията си Русия наруши олимпийския мир, до който се стигна с резолюция на ООН през 2021 година.

"Швейцарската хокейна федерация осъжда действията на Русия. Мислите ни са с всички в Украйна, които са изправени пред жестока ситуация".

Швейцария настоява за отнемане на домакинствата на Русия на световното първенство за младежи в Омск и Новосибирск, както и това за мъже в Санкт Петербург.