Баскетболистът на Апоел Холон Дериън Аткинс изигра силен мач срещу Балкан в Ботевград и помогна на отбора му да се класира за четвъртфиналите на турнира за Купата на ФИБА-Европа. Вицешампионът на България надделя с 83:82 над израелския Апоел Холон в Ботевград снощи, но не успяха да продължат към четвъртфиналите заради загубата с четири точки разлика в Израел.

"Тази победа е много важна за нашия отбор. Това е стъпка към целта, която всеки иска да постигне и да спечели ФИБА Къп. Беше труден мач. Успяхме да победим с отборна игра и страст. Атмосферата тук беше страхотна. Публиката тук е страхотна, те имат добра фен база. Шапка свалям на Балкан. Това е много тежък съперник. Те играха много добре заедно, имат страхотна химия. Искаха победата колкото нас, но накрая ние се поздравихме с успеха", заяви Аткинс.

Старши треньорът на Апоел Холон Дан Шамир заяви, че е очаквал труден двубой в Ботевград.

"Поздравявам Балкан за двата страхотни мача, които изиграха. Класирахме се за четвъртфиналите и аз съм горд от това. Знаех, че няма да е лесно. Балкан е много добре научен отбор. Разбира се, това е баскетбол и те бяха променили някои неща във втория мач, играха много агресивно. Продължихме напред, защото се върнахме в мача у дома в последните шест минути, но те напълно контролираха този двубой. Някак се върнахме и вкарахме тази тройка със сирената, която ни даде четири точки преднина. Беше много критично във втория мач. Започнахме лошо, но играхме убедително след това и взехме предимство. После пропуснахме някои стрелби, те вкараха други и изиграха важни отигравания,заради което стана много оспорвано в края. Благодарим за гостоприемството на Балкан и пожелаваме успех на всички играчи и треньори", каза Шамир.