Арда нанесе тежък удар по амбициите на Локомотив Пловдив за топ 6 след успех с 5:1 в първи мач от 24-ия кръг на Първа Лига. Това е най-убедителната победа на тима от Кърджали в елита.

Двубоят започна отлично за гостите от Пловдив, които поведоха още в 3-а минута с гол на Умарбаев, но Арда обърна развоя на мача с три гола в рамките на осем минути в средата на първата част. След почивката домакините продължиха да доминират и Иван Тилев и Светослав Ковачев вкараха още два гола във вратата на Лукас Рейдър. 

Локомотив Пловдив доигра мача с 10 души след червен картон на Райън Бидунга в 58-а минута.

Локомотив остава седми в класирането с две точки по-малко и мач повече от шестия Левски, който утре приема Локомотив София. Арда е девети с 28 точки.

Локо поведе в 3-а минута след груба грешка в защитата на Арда, която позволи на Парвиз Умарбаев технично да прати топката в мрежата.

Малко по-късно гостите бяха близо до втори гол, но удар на Преслав Боруков срещна напречната греда.

Началото на обрата постави Александър Георгиев, който изравни с мощно воле в 25-а минута. Четири минути по-късно Георгиев асистира на Тонислав Йорданов, който направи 2:1. Арда се възползва от психологическото предимство и в 33-а минута след разбъркване в наказателното поле на Локо Петко Ганев вкара трети гол на празна врата.

През втората част Арда продължи да атакува, а задачата на гостите стана още по-сложна след червен картон на Райън Бидунга в 58-а минута за нарушение срещу Александър Георгиев. Реферът Станислав Тодоров първоначално показа жълт картон, но след преразглеждане на ситуацията вдигна червен картон на Бидунга.

Играчите на Арда направиха куп пропуски, преди Иван Тилев да вкара четвърти гол в 66-а минута.
 
В последната минута на редовното време влезлият като резерва Георги Атанасов центрира добре към Светослав Ковачев, който си овладя топката и с мощен шут под гредата дооформи убедителната победа - 5:1.