"Преговаряме изключително интензивно за домакинството на олимпийската квалификация по волейбол", каза днес във Варна министърът на спорта Красен Кралев.

Той обясни, че Бразилия се е отказала от домакинството, може би имат самочувствието, че победят навсякъде. Според него ако се подходи правилно, с едно домакинство можем да имаме шансове да обърнем Бразилия и да се класираме още в първата квалификация. Нямаме проблем да получим квалификацията, преговаряме за размера на финансовата част, допълни Кралев.

@@@

Той каза още, че за олимпийски квалификации кандидатстваме приоритетно за спортовете от първа група, където знаем, че можем да имаме успех, и където знаем че можем да подкрепим нашите атлети, за да пратим повече хора на Игрите. Засега имаме потвърждение, че сме спечелили последната световна квалификация в борбата, посочи той.

@@@

Кралев каза още, че много се радва, че община Варна е първата, която започна да въвежда практиката професионален треньор да води занятията в третия час по физическо възпитание. Практиката във Варна показа, че не сме сбъркали, каза министърът. По думите му 12 училища провеждат третия час по физическо възпитание с треньори от 11 вида спорт плюс модерен балет. Според него примерът от Варна трябва да бъде популяризиран и в другите градове, за да може повече директори на училища да разберат, че физическото възпитание е част от образованието на българските младежи. Министърът смята, че този предмет не бива да бъде подценяван.