Националният отбор на България загуби с 1:2 срещу Хърватия след обрат в контролна среща в Катар. "Лъвовете" поведоха в 69-ата минута с гол на Кирил Десподов, а от седем минути по-рано противникът играеше с човек по-малко заради червен картон на Дуйе Чалета-Цар. Футболист №1 на България изключително глупаво си изпроси червен картон, след като свали своята фланелка при радостта си, а вече имаше един картон. Така в 76-ата минута Лука Модрич изравни от дузпа, която беше бурно оспорвана от “трикольорите”, а в 80-ата минута Андрей Крамарич донесе победата на Хърватия с точен изстрел в 80-ата минута. 

Хърватите стартираха по-силно срещата и бързо се настаниха в половината на българите. В една от първите атаки на световните вицешампиони Никола Влашич влезе на скорост в наказателното поле, но успоредното му подаване не намери Марко Ливая.

В седмата минута именно Ливая надскочи Петко Христов на далечната греда и засече с глава центриране отляво в наказателното полет, но над горната греда на Светослав Вуцов.

Три минути по-късно хърватите пропуснаха отличен шанс да открият резултата. Защитата пред Вуцов изпусна Борна Баришич, а звездата на Рейнджърс нанесе мощен удар от границата на наказателното поле, който обаче беше отразен по прекрасен начин в корнер от стража на Славия.

Десет минути след това отново Вуцов се намеси след изстрел от дистанция на дебютанта в състава на "шахматистите" Никола Моро. 

България създаде първата си голова ситуация в 25-ата минута, когато нашите организираха хубава контраатака. С два бързи паса „лъвовете“ успяха да спечелят числено превъзходство в полето на „ватрените“. Десподов получи пред наказателното поле с гръб, но свърши чудесна работа и намери отдясно в наказателното поле непокрития Радослав Кирилов. Капитанът на Славия стреля силно в близкия ъгъл, но вратарят Ивица Ивушич се отличи с отлично спасяване.

Малко след това Мартин Минчев шутира силно, но прекалено високо в аут.

В 35-ата минута Вуцов отново трябваше да се намесва и го направи след удар от въздуха на Борна Баришич в близкия ъгъл след центриране отдясно. Три минути по-късно Мислав Оршич нанесе изстрел по тревата в наказателното поле, но право в ръцете на младия ни страж. 

Четири минути преди края на първата част Единсон Йорданов пробва шут от дистанция, но топката прелетя близо до дясната греда на Ивушич.

На почивката Атанас Илиев се появи вместо Минчев, а Ковачич и Перишич влязоха за хърватите. Играчът на Интер първи отправи изстрел. В 48-ата минута Деспосов не затрудни Ивушич, а в 51-ата минута Тодор Неделев стреля от фал и стражът на хърватите изби с една ръка.

Изстрел на Майер с глава бе спасен от Вуцов в 55-ата минута, а пет минути по-късно Оршич удари гредата от пряк свободен удар.

В 62-ата минута Чалета-Цар получи втори жълт картон, след като изрита Десподов и остави хърватите с човек по-малко. Иван Турицов се контузи и в игра се появи пълният дебютант Мики Орачев.

120-секунди след това футболистът на Локомотив (София) отне топката от противника и подаде на Илиев, който изведе Десподов зад защитата на Хърватия.

Крилото на България напредна и сам срещу вратаря даде аванс на “лъвовете” с петото си попадение с националния екип. Футболист №1 на България направи глупостта да си свали фланелката, след като вече имаше жълт картон отпреди няколко, което му костваше изгонването.

В 72-ата минута ветеранът Лука Модрид замени Ловро Майер.

Четири минути по-късно именно звездата на Реал Мадрид изравни резултата. Кристиян Малинов дръпна и събори в наказателното поле играч на Хърватия и главният съдия отсъди дузпа. Зад топката застана Модрич, който беше точен и прати Вуцов в обратния ъгъл - 1:1.

Пълният обрат стана факт сама в рамките ни три минути. В 80-ата появилият се като резерва Андрей Крамарич си освободи пространство отдясно в наказателното поле, премина безпроблемно през Мики Орачев и Петко Христов, след което стреля силно към далечния ъгъл и отбеляза за 1:2.​

Четири минути преди края на двубоя България пропусна златна възможност да изравни резултата. Понграчич сгреши пред наказателното си поле и нашите се оказаха трима на един срещу хърватите. Борислав Цонев реши да комбинира с непокрития вляво Доминик Янков, който се забави, засуети се, не успя да отправи завършващ удар и бе блокиран.