Запазване на мястото в група 1 на зона Европа/Африка е целта пред националния ни тим за жени за неофициалното световно отборно първенство по тенис. Турнирът ще се проведе между 11-и и 16-и април в Анталия, предсде репортер на GlasNews.bg.

В турнира Били Джийн Кинг Къп, доскоро известен като Фед Къп, българките водени от Дора Рангелова попаднаха в група "Б" заедно с Швеция, Хърватия, Австрия, Словения и Грузия. В надпреварата ще участват 11 отбора в две групи.

Регламентът предвижда мачове всеки срещу всеки. Три отбора в крайното подреждане ще се класират за плейофите в борбата за "Били Джийн Кинг къп", а два тима ще изпаднат в по-долното ниво на турнира - Група II на зона "Европа-Африка".

Междувременно стана ясно, че Пловдив отново ще бъде домакин на силен международен тенис турнир за юноши Plovdiv Cup от първа категория от календара на ITF. Надпреварата ще се проведе на кортовете на Локомотив.

Съставите на другите отбори ще станат ясни на място. 

"Чувствам се в страхотна форма и съм развълнувана, че ще участвам в такъв голям женски турнир. Това ми е първият ми женски турнир от такъв ранг. Тренирам по два часа на ден, защото ходя и на училище. Три дни в седмицата правя и физическа подготовка. Бях в академията на Надал и беше много добре за мен. Академията е доста голяма. На мен ми хареса отношението на треньорите към състезателите. Тренировките се провеждаха сутрин и следобед. Едната беше по час и 45 минути, а другата по два часа и половина. Програмата беше доста натоварена, но на мен ми хареса. Не успях да се снимам с него, но успях да го видя Надал как тренира", заяви Роси Денчева.

"Аз тренирам от два до четири часа на ден, шест дни в седмицата. Имам един ден за почивка. Съчетаваме тренировки по физическа подготовка и възстановяване. Усещам много добре играта си. За нас е чест да бъдем част от отбора. Искаме да видим как е атмосферата и се надяваме и да играем", заяви Йоана Константинова.

"Две поредни години бяхме домакини на турнири от тогавашната Фед къп. В Пловдив дойдоха цели четири номер 1 в света. Изпреварихме времето си тогава световния тенис тук. Имаме шансове отново да бъдем домакини. Особено, когато вече турнирът се провежда през април. Ние имаме условията, защото се играе вече на открито", заяви д-р. Георги Крумов, който е вицепрезидент на Българската федерация по тенис.