"Ще оспорваме резултата от Конгреса. Има и съд. В съда отиваме и си търсим правата. Не искаме да изглеждаме като хора, които не могат да приемат загубата. Водещият в залата каза, че има 483-ма присъстващи. Трябват им 242 гласа за победа, те имат с един по-малко. Ние сме морални победители. Няма от какво да се срамуваме. Трябва да попитате тях дали през март ще има конгрес. Наше право е да оспорваме, тъй като не се следва уставът", заяви Димитър Бербатов, след като станаха ясни резултатите на Конгреса на БФС. 

"Извъртяха правилата, в устава пише 50 плюс 1 от присъстващите. Разочарован съм, че и 20 клуба от моите в Благоевград не бяха допуснати да гласуват по незнайни причини", добави още Бербатов. 

„Един глас не им достига, но те го извъртяха по някаква друга формула. Те не се водят по написаното в устава. Загубата е за нас, но не е правилното решение да се действа така. Има стенограма, в която са записани думите на водещия, който казва, че за победа са нужни 242 гласа. Сега се оказва, че се печели с 241. Това говори достатъчно. Нашият адвокат говори с Камен Костадинов, който води конгреса“, допълни бившият национал.

„Странно е, че трима души са дошли на конгреса, а не са гласували. Трябва да се потърси защо 20 клуба от благоевградска област не са допуснати. Няма от какво да се срамуваме. Продължаваме да се борим. Отивайки към съда, мислим, че трябва да има нов конгрес през март. Хората от УЕФА и ФИФА наблюдаваха. Не мога да имам претенции към тяхната работа. Моралната победа ме задоволява. Няма за какво да съжаляваме. Единствено е жалко заради извъртането на правилата. Благодаря на клубовете, които са гласували. Не съм обсъждал съвместна работа с Христо Порточанов“, отбеляза  Димитър Бербатов.

Очаквайте подробности!

Драматична разлика! Ето кой е новият президент на БФС