Борислав Михайлов остава президент на Българския футболен съюз. Той спечели вота на извънредния Конгрес с 241:230 гласа.

Драмата бе пълна, тъй като Михайлов спечели с 11 гласа разлика. За третия кандидат Христо Порточанов гласуваха 8 делегати. Вотът беше решен с интегрална бюлетина от 483 делегати на клубовете от 508 имащи право на глас.

Сагата БФС – кой ще го оглави? Извънреден конгрес избира новия президент



Михайлов ще има право да предложи нов Изпълком, който да бъде гласуван и съответно – приет или отхвърлен.
 
По предложение на Бербатов всеки кандидат имаше наблюдатели около урните при броенето на бюлетините. Кандидат-президентите бяха 6, като трима от тях Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев си дадоха самоотвод. В състезанието останаха Бербатов, Борислав Михайлов и Христо Порточанов. 

Стартира гласуването за президент на БФС, Михайлов е освободен от поста с 411 гласа



Скандали съпътстваха Конгреса. Още снощи стана ясно, че част от делегатите са били на пищно угощение, а днес някои не бяха допуснати да гласуват, както съобщи делегатът на Балкан Варвара Георги Градев. Причините затова са, че не са получили делегатските си карти или не са избрани легитимно за делегати на клубовете. Градев добави, че екипът на Михайлов дори не е допуснал свои представители да гласуват, за да може да намери причини да оспори вота, ако не им хареса крайния резултат. 

Очаквайте подробности!