В този момент в Зала 1 на НДК започва извънредният конгрес на БФС, който се наложи да се съобрази с решението на Софийски градски съд, след като по-рано СГС отхвърли исковата молба на БФС, която целеше отмяната на този конгрес. А конгресът пък беше свикан от Димитър Бербатов, като подписката му беше подкрепена от повече от една трета от клубовете.

Шестима кандидати ще се борят за президентския пост на Българския футболен съюз - Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

Действащият президент на БФС Борислав Михайлов е издигнат от 19 клуба от професионалния и аматьорския футбол, Димитър Бербатов – от 8 клуба, а останалите кандидати – от по един клуб от системата на БФС.

Кои са кандидатите за президент на БФС

Комисията с председател Емил Костадинов ще представи своя доклад пред делегатите днес.

Видът бюлетина, с която делегатите ще упражнят правото си на глас, ще бъде интегрална. Редовните членове на БФС, които ще имат право на глас на извънредния конгрес са общо 526. Според доклада на комисията за подготовка на документите на конгреса, клубовете, излъчили свой представител-делегат, са 508.

На конгреса ще се реши дали той да бъде излъчван пряко, но медиите няма да бъдат допуснати в залата, а представителите им ще бъдат в друго помещение. Клубовете ще бъдат представлявани от делегати, излъчени от самите тях.

Очаквайте подробности!