Боряна Калейн, която се бе устремила към световната титла по художествена гимнастика пред българска публика, се сбогува принудително с мечтата си.

Националката е в болница с висока температура и няма да стартира в шампионата пред родна публика. Новината беше потвърдена от президента на БФХГ Илиана Раева. Така България остава само със Стилияна Николова и с ансамбъл жени, а освен това отпада от борбата за отборната титла. 


Имам неприятната възможност да ви съобщя, че една от най-големите фаворитки на световното първенство - Боряна Калейн, няма да вземе участие. В болница е с много висока температура от 39,4 градуса. Безкрайно съжалявам. По всяка вероятност има някаква вирусна инфекция. Докторът на отбора и доктор Сиракова са категорични, че тя не може да вземе участие с такава висока температура. Съжалявам, защото и личната ѝ треньорка Марияна Памукова, и Бранимира Маркова, и аз сме на мнение, че тя беше в блестяща форма. Направи две прекрасни тренировки. Преди първата е почувствала леко неразположение и гадене. Няма спорт, който да е по-важен от здравето на един състезател, обясни Илияна Раева във Фейсбук.