Ботев Пд я прегърна! "Жълто-черните" са новият носител на Купата на България. Пловдивчани надиграха Лудогорец с 3:2 и зарадва над 10 000 бултраси, пропътували разстоянието от Пловдив.

Срещата започна ударно за „канарчетата”, които успяха да открият резултата още в  4-та минута. Точен за пловдивчани бе Антоан Конте, който засече с глава след късо разиграване и центриране Ивелин Попов от зоната до корнера.

Радостта на пловдивчани обаче бе кратка – само четири минути. Лудогорец успя да изравни след попадение на Квадво Дуа. Джонатан подаде по въздуха към Видал, който свали за Дуа и последния не сбърка – 1:1.

Последваха два удара на Рик Джонатан и Педро Нареси, които не намериха очертанията на вратата. В 17-ата минута Квадво Дуа излезе сам срещу Ханкич, но вратарят излезе предвидливо напред, скъси ъгъла на нападатея и не му позволи на отбележи.

В 31-ата минута Ханкич се отчете с решаваща намеса след страхотен удар на Педро Нареси, насочен в горния десен ъгъл на вратата. Вратарят се разпъна и боксира в корнер. След това Пьотровски беше оставен сам в наказателното поле, но не успя да насочи по-добре удара си с глава и стреля над горната греда.
 
 
Лудогорец продължи да бъде по-дейният тим в центъра на столицата, а в 40-ата Антон Недялков шутира на два пъти опасно, но не успя да се разпише.
 
В последната минута на първото полувреме "жълто-черните" отново ликуваха. Ивелин Попов комбинира с Джеймс Ето'о, а тъмнокожият офанзивен футболист на символичните гости даде изящен извеждащ пас към Мартин Секулич. Нападателят тръгна навреме и стреля, матирайки Дамян Христов. Младият вратар се опита да предотврати гола до такава степен, че се вряза в коляното на Секулич и трябваше да получи дълго време медицинска помощ.
 
Пет след старта на втората част Педро Нареси стреля от границата на наказателното поле, но австриецът Ханкич спаси. При ответното нападение Ботев можеше да вкара трети гол в разградската врата. Мартин Секулич увлече Сонко Сундберг и Диниш Алмейда, което позволи на Ивелин Попов вдясно да отвори позиция. Нападателят пусна към ветерана, който стреля по земя, но не уцели вратата на Пепеляшев.
 
В 58-ата минута Ботев Пловдив реализира трети гол в срещата. Това стана след впечатляваща атака. Мохамед Брахими отне вляво в полиовината на Ботев след много тежка грешка на Сонко Сундберг. Брахими набра сериозна скорост с топка в крака отляво и вдигна главата и видя включилия се Уме Емануел, който с десния крак преодоля Пепеляшев за 3:1.
 
 
Лудогорец започна да владее чувствително топката и опитваше да създаде напрежение пред вратата на Ботев, което даде резултат в 71-ата минута. "Орлите" разиграха постепенно пред наказателното на Ботев Пловдив, като в крайна сметка топката беше пратена вляво към капитана Недялков. Бранителят даде пас по земя за резервата Руан Крус, който с красиво изпълнение намали пасива на Лудогорец до 2:3.
 
До края разградани упражниха натиск, който доведе до дузпа дълбоко в добавеното време. Зад топката застана Руан Крус, нот той стреля над вратата и поднес трофея в ръцете на Ботев Пловдив.