Ботев Пловдив направи рокада в охранителната си фирма, която създаде преди няколко месеца. Справка в Търговския регистър показва, че начело на компанията „Ботев гард” ЕООД вече е Божидар Караджов. Той поема дружеството от Милен Стоянов, който е един от двамата арестувани директори за въоръжено ОПГ, което е изнудвало, било и  принуждавало фенове на Ботев. Стоянов и зам.-търговският директор Въльо Петров са с постоянни мерки – задържане под стража.

Новият директор по сигурността на Ботев Пловдив – Божидар Караджов, досега отговаряше за фен магазина до стадион „Христо Ботев”, пише Trafficnews.  32-годишният мъж наскоро се появи и във видео, публикувано от ръководството на „канарчетата”.  В клипа Караджов заявява, че заема длъжността мърчандайзинг мениджър в Ботев (Пловдив), като се е занимавал и с продажбата на билетите.

Във видеото той разказва за инцидента с Илиян Филипов, който се е случил през лятото, но кадрите бяха публикувани едва преди две седмици. На брифинг  членът на борда на директорите Слави Микински обяви, че видеото с Караджов е било запазено, защото той е мислил да заведе жалба срещу Филипов в полицията. След това обаче той се е отказал по лични причини, но след като видеото  стана публично достояние той е получил и повишение от ръководството на клуба.

Припомняме, че в клипа, който бе пуснат от ръководството на Ботев, другият фен, който се оплаква от насилие срещу него, е Велизар Цолакидис. За него стана ясно, че е на общинска работа от години, но не посещава работното си място. Цолакидис, който бе кандидат-кмет на „Източен” от партията на Георги Титюков, отговаря за пожарогасителите и поддръжката в район „Тракия”, но никой не го е виждал.