Треньорът на волейболния Монтана Даниел Пеев коментира победата над ЦСКА с 3:1 гейма в последния мач от междинния 14-и кръг на Суперлигата, игран снощи. Може би най-силното оръжие на домакините бе началният удар. Монтана записа 13 аса, 9 от които са на сметката на Аспарух Аспарухов.

"По подобен начин стояхме и в мача с Хебър. Във Варна играхме добре и с Черно море. В нашето първенство стабилен сервис с отскок, изпълняван от няколко състезатели, създава проблеми на всички отбори, включително и на тези, които са в челото на класирането. Въпросът беше дали ще можем да изпълняваме този начален удар, да го използваме. Знаем, че е ключов. Въпросът беше дали ще се получава в голям период от мача. Ако се получава, взимаш определено предимство и това дава спокойствие, променя се ходът на мача.

При нас в четвъртия гейм разликата направи Аспарух Аспарухов с невероятна серия. В третия гейм не можахме да се справим. Владимир Станков ни натисна с флот сервис. Неговият сервис е от най-добрите в България. Тормозил е много отбори. Знаем, че изпълнява добър флот. Имахме няколко ситуации за атака, които не направихме. Радостното е, че не ни се обърна нагласата да гоним победата, въпреки загубата в третия гейм, в който имахме аванс. Иначе мога да поздравя момчетата за борбения дух. Видя се, че дори и да не ни върви нещо, се опитваме след това да се върнем по най-добрия начин.

Включването на Тошко Вълчев даде сериозен принос, тласък. Два дни преди мача титулярният ни диагонал Бондар получи травма в кръста и нямаше как да вземе участие. Имаше, но така бих рискувал участието му до края на сезона. По-добре да жертваме един мач и евентуално за Добрич да бъде готов, отколкото да го загубим до края на сезона. В такава ситуация отборът реагира добре. Мачовете са през 4-5 дни. Ако ще се радваме, трябва да е вечерта, в която сме играли, и на следващия ден с трезви глави да продължим.

Иван Дамянов е изключителен характер. Както той казва: "Всеки път, когато имам възможност да играя, го правя като за последно". Той много добре осъзнава с какви качества разполага за този пост, ясно е, че нито е 208 см нито е кой знае колко отскоклив, но компенсира с невероятен дух, който пренася на останалите съотборници и с неговото включване въобще не се отрази отсъствието на Виталий Бондар", каза Пеев.