Аржентина си поплака с гиганта Хуан Мартин дел Потро, който спира с тениса на 33 години.

Някогашният №3 в света се отказа от спорта след серия много тежки контузии, а тази нощ изигра последния си мач, който бе на турнира в Буенос Айрес, срещу сънародника си и голям приятел Федерико Делбонис.

Делпо, както феновете го наричат, загуби с 1:6, 3:6, а сервирайки в последния гейм от мача, просто не криеше сълзите си.

Кулата от Тандил - един от най-уважаваните от колегите му тенисисти в тура, обичан навсякъде от феновете, истински джентълмен и спортсмен, не криеше емоциите си.

Последната травма на тенисиста дойде на тревата в Куинс през май 2019-а. От тогава не бе играл, пак опита да се върне - за трети път след ужасна контузия в кариерата му, но този път не успя.

Два пъти вече го направи след проблеми, които можеха да го спрат рано-рано. През 2012-а се върна на корта, превъзмогна операции на китката, за да вземе бронз от Олимпиадата в Лондон. Четири години по-късно стана втори в Рио, пак на олимпийския турнир.

Аржентинецът спечели през кариерата си US Open, игра още три полуфинала в Шлема, Купа "Дейвис", още 21 големи титли в тура. И никога в кариерата си не се отказа да се бори.