Поредното боксово зрелище ще се проведе в ранните часове на неделния ден. На ринга на Turning Stone Resort Casino във Верона, щата Ню Йорк (САЩ),  за шампионския пояс в полутежка категория във версия WBA ще се изправят Дмитрий Бивол (15-0, 11 KO) и Джо Смит (24-2, 20 KO). В момента Бивол е шампионът и ще защитава пояса.

29-годишният Смит ще се изправи за първи път в битка за световна титла, а неговите последни 4 победи са впечатляващи. В кариерата си той има 24 победи и 2 поражения, а Бивол все още няма загуба в своите 15 професионални мача.

Джо Смит съумя да победи бившият световен шампион Бърнард Хопкинс с технически нокаут в 8-ия рунд, а сега е настроен за нова победа.

От своя страна Смит също е настроен за победа и преди двубоя заяви, че ще направи всичко възможно да спечели титлата.

Бившият световен шампион в тежка категория Николай Валуев прогнозира предстоящата среща между сънародника си Дмитрий Бивол, който е роден в Киргистан, и американеца Джо Смит. Николай Валуев освен депутат в руската Дума, се слави и като изключителен познавач на боксовите двубои.

“Бивол ще трябва да защитава пояса си. Какво да кажа? Джо Смит е мощен боец, има мощни удари, с които може да създаде проблеми на Бивол в началните рундове. Вероятно така и ще изгради тактиката си – да го атакува още от първия рунд. Ако обаче не успее, Бивол е много техничен боец и ще го засипе с удари от разстояние.

Между другото Дима доста пъти вече е доказвал, че опитът, който има от аматьорския бокс, му помага и на професионалния ринг. Тези негови умения няма да бъдат излишни и в този мач.
Струва ми се, че двубоят ще бъде с всички рундове, освен ако не се случи нещо извънредно. Победата може да дойде в последните рундове, но най-вероятно Бивол ще спечели по точки”, заяви Николай Валуев.