Българската волейболистка Добриана Рабаджиева и нейният Фенербахче (Истанбул) постигнаха 4-а поредна победа в Шампионската лига за жени. Момичетата на сръбския треньор Зоран Терзич надиграха категорично като гости шампиона на Полша Хемик (Полице), воден от бившият селекционер на България Марчело Абонданца, с 3:0 (26:24, 25:20, 25:15) в мач от 4-ия кръг в Група Е на най-силния европейски клубен турнир, игран снощи пред почти 4000 зрители в зала "Азоти Арена" в Шчечин.

По този начин Фенербахче еднолично начело във временното класиране с 12 точки след 4 победи от 4 мача, с което почти сигурно се класира за следващата фаза на ШЛ. Хемик пък е на последното 4-о място без победа до момента и само една единствена спечелена точка. В следващия, предпоследен, 5-и кръг в групата Рабаджиева и компания са домакини на руския гранд Динамо (Москва), а шампионките на Полша ще гостуват на румънския КСМ (Букурещ). Срещите са на 20 февруари (сряда) съответно от 18,00 и 19,30 часа българско време.

Доби Рабаджиева игра цял мач за своя тим, като завършо с едва 3 точки (1 ас, 22% ефективност в атака и 45% позитивно посрещане) за успеха. Над всички за Фенербахче бяха мексиканската националка Саманта Брисио Рамос (1 блок, 4 аса, 50% ефективност в атака и 63% позитивно посрещане) и кубинката Мелиса Тереса Варгас Абреу (2 блока, 1 ас и 52% ефективност в атака) с по 19 точки за победата. За домакините от Хемик сръбската националка Бианка Буша и американката Шиака Огбогу приключиха с по скромните 8 точки.