Бившият играч на Балкан Джими Хънт избра Ботевград за домакин на един от своите мастър класове за индивидуални баскетболни тренировки през лятото, съобщава официалният сайт на БК Балкан. Освен действащ играч Джими Хънт е решил да предаде своите знания и опит на по-младите състезатели като създаде проект за индивидуална подготовка на играчите. В него той работи само с американски треньори като главен треньор на летния камп в Ботевград ще бъде специалист от НБА Пиер Съли, който е помощник-треньор в Бостън Селтикс.

Летният камп ще се проведе от 23 до 27 юли в "Арена Ботевград". Цената за участие е 500 лева, което включва пълно настаняване. Без настаняване таксата е 350 лева. Децата от школата на Балкан ще получат 50% намаление, като за тях цената ще бъде 250 лева.

Основен фокус на кампа ще бъдат индивидуални тренировки, видео анализи, стрелба, работа с топка, защита, баланс, сила и кондиционна подготовка. От 2017 години Джими Хънт се включва активно в различни тренировъчни кампове за индивидуална подготовка на състезатели.