Новак Джокович е големият шампион от Откритото първенство на Австралия по тенис. Това се случи след победа над Стефанос Циципас във финала с 6:3, 7:6(4), 7:6(5) за 2 часа и 56 минути.

Така напълно заслужено с оглед на представянето си през целия турнир, сърбинът затвърди своето господство в Мелбърн.

За него тази титла е №10 от десетия му финал на Australian Open, а освен това той спечели и своя 22-ри трофей от Шлема, като успя да се изравни с Рафаел Надал по този показател.

Гришо загуби от Джокович на Australian Open

Ноле е в серия от 28 поредни победи на този турнир. Той го спечели непременно в последните си четири участия от 2019-а насам, като изключение прави само миналата година, когато сърбинът не бе допуснат на територията на Австралия заради липсата на ваксина срещу коронавирус.

С двата тайбрека днес Циципас логично се оказа най-трудният съперник на Ноле - все пак мачът бе финал, но въпреки това гъркът трябваше да се задоволи с мястото на подгласник във втория си финал от Шлема, като в предишния случай той отново бе сломен от този опонент, припомня Dir.bg. Вече Джокович ще бъде №1 в световната ранглиста, а след №10 в Австралия, целта му вече е да бъде едноличен лидер и по общия брой титли от Шлема.