Фабио Фонини разкри, че планира дълга пауза от тениса след края на сезона на клей, защото от дълго време изпитва болки в дясното рамо и те му пречат да се представя на желаното ниво. Италианецът бе близо до отпадане в първия кръг на “Мастърс”-а в Монте Карло, тъй като изоставаше с 4:6, 1:4 от Андрей Рубльов, но успя да осъществи впечатляващ обрат.

Днес пък стана ясно, че Жил Симон се отказва от двубоя срещу Фонини заради проблеми в гърба и така италианецът се класира без игра за осминафиналите. Това обаче не заблуждава Фабио, който много прямо коментира проблемите си.

“Имах голям късмет срещу Рубльов, затова не летя във въздуха. Това все пак е добър резултат, но не съм щастлив, защото напоследък изпитвам трудности. На моята възраст ми е много трудно да приема какво се случва. От известно време изпитвам болки в дясното рамо, а състоянието на глезена ми така и не се подобрява вече толкова дълго време. Ще играя до “Ролан Гарос” и после ще обявя решението си, не искам да говоря за него още сега”, обясни Фонини.